Вярвам в разследващите органи, вярвам в българския съд, обяви пред БиТиВи Пламен Трифонов, който беше задържан във връзка с убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина.

Припомняме, впоследствие Софийски апелативен съд го пусна от ареста и измени наложената му мярка - „задържане под стража" в най-леката - „подписка". Съдът прецени, че няма никакво основание и доказателства, които да свързват Трифонов с престъплението.

С изключително спокоен и уверен тон днес той беше повече от категоричен, че обвиненията му се опират на манипулация, инсинуация и предубеденост. На въпрос как ще обясни наличието на негови косми по тялото на убитото момиче, Трифонов отговори, че казусът е много специфичен.

По думите му космите, които са открити там, са подменени и не са негови. Мъжът обясни, че след като е бил задържан е дал доброволно 18 косъма на разследващите.

Той отрече и че майка му е казвала някога, че е бил нервен и неспокоен в нощта, когато Яна е била открита убита. Трифонов разказа, че тогава е бил заедно с родителя си в Докторската градина, където двамата са събирали бутилки.

Той сподели още, че тогава „се е случило така, че са живеели между блоковите пространства в ЖК „Сухата река". Сега разследваният за престъплението живее с родителите си.

Трифонов отрече да познава убитото момиче и посочи, че „няма допирателна точка с това лице".

В заключение той отново изтъкна, че задържането му е било с цел удовлетворение на общественото мнение и е една манипулация, но добави, че има много хора, които го подкрепят.