Президентът на плевенския Спартак Цветан Антов  ще продължи да води и през тази година мъжкия тим от треньорската скамейка по време на мачовете от първенството на Националната баскетболна лига. Шефът на плевенчани съвместява двете длъжности след 10-ия кръг в който спартаковци загубиха в Бургас от Черноморец и наставникът им Тихомир Милев подаде оставка. Тогава Антов обяви, че ще поеме и треньорските функции до края на миналата година. В двата мача възпитаниците му допуснаха минимална загуба от Левски в София и надиграха в зала „Балканстрой” самоковския Рилски спортист.

Финансовите затруднения  на плевенския клуб засега затрудняват  решаването на треньорския проблем. Напълно възможно е Антов да остане наставник на отбора си до края на първенството. Именно с подобен ход баскетболната легенда на Плевен спаси клуба през първите шест години на настоящия век, когато отново бе принуден да съвместява двете длъжности.

През зимния трансферен прозорец Спартак ще пасува. Почти сигурно настоящия състав ще се запази, а нови попълнения едва ли ще има.