Създателите на botevgrad.com направиха изключителен жест към един от баскетболните отбори на "Балкан" при подрастващите. Те подариха чисто нов екип на тима на момчетата до 12 години. Отпред, върху  традиционните зелени фланелки, стои надписът на сайта.

Идеята на Иван Гавалюгов - един от основните играчи на мъжкия отбор преди няколко години, бе приета и от неговия партньор в бизнеса Тихомир Найденов. В основата на подаръка обаче съвсем не е залегнала рекламната цел. Главното е липсата на средства за славната някога ботевградска баскетболна школа. За всички подрастващи отбори - момчета до 10, до 12 и до 14 години, кадети и старша възраст, остават трохите от общинския бюджет, почти всичко е насочено за представителния мъжки тим. В последно време се стига до тъжни ситуации, в които един отбор дава екипа си на друга формация, за да може да участва в състезания. Едва се намират и пари за пътувания на отборите за турнирите им в зона "Рила".

Държавата също е като мащеха за спорта на децата и младежите, въпреки гръмките изявления на политици и чиновници. Един пример: БК "Балкан" получава  от отчисленията от Спортния тотализатор едва ... 8000 (осем хиляди) лева годишно!

Фирма "Атлантис нет", която поддържа сайта botevgrad.com, превърнал се между впрочем в най-добрия местен сайт още с появата му в паяжината, не е първата в реализирането на такава идея. Досега екипи на отбори на "Балкан" са подарявали и други фирми, като "Коопет" ООД, "Мики Старт" и "Микроенелгия". Разликата тук е, че лидерите на тези фирми са родители на деца, участващи в тези отбори.

Още с обличането на новия екип момчетата на треньора Михаил Михайлов постигнаха две победи за един ден. В неделя в поредния кръг от първенството на зона "Рила" те победиха последователно "Сити Юнивърсити" Правец с 45-41 и "Велбъжд 2002" Кюстендил с 66-42.