Не е имало някакъв екшън при задържането на шуменския прокурор. Просто полицаите се придвижваха малко по - бързо и затова явно така са помислили хората. Прокурорът е задържан с парите в колата си.

Това заяви в интервю за "Факторът Кошлуков" по ТВ 7 вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Той поясни, че е било много важно да се хване прокурорът с подкупа, защото после може да се каже, че те са му подхвърлени или да бъде измислена друга версия.

Цветан Цветанов коментира случая с убийството на Мирослава. Той заяви, че денонощно се е работило по това отвличане.

Министърът поясни, че цяла нощ се е работило в Института по психология с Чочо и той към 05.00 часа си е признал. По думите му тогава вече полицаите са отишли на мястото, където е заровен трупа.

Цветанов разказа как точно се е стигнало до лицата, които са участвали в похищението и убийството на Мирослава.

Свидетелските показания по случая сочат, че 36-годишния Стойчо не е реалният извършител на убийството.

Вътрешният министър изказа своите съболезнования на семейството на момичето.

Вицепремиерът заяви, че в Института по психология към МВР работят изключително добри специалисти. Той потвърди, че и в България се работи по разкриването на едно убийство чрез профили.

Във връзка с палежите на коли, Цветанов заяви, че в 80% от случаите са задържани всички извършители.

Важно е, че основният организатор на подготовката за покушенията Любо Къдравия остава в ареста, каза Цветанов по повод вчерашното решение на Софийски градски съд да освободи братята Горанови, задържани заедно с Любомир Илиев за подготвяни три убийства. За нас беше важно - да предотвратим извършването на подобни поръчкови убийства. Фактът, че съдът е оставил Любо Къдравия с постоянна мярка и това е втора такава мярка, означава, че има доказателства, каза Цветанов.

Вицепремиерът коментира в предаването и резултата от изминалите избори. "Успяхме, защото имаме структури, които работят. Спечелихме, но имаме вече много повече отговорности вече", каза той. Според Цветанов последните промени в структурите на ГЕРБ са в следствие от направен анализ от изборния резултат.

"Не всичко се решава в София. Има политици, които стоят изключително добре на местно ниво", заяви Цветан Цветанов.

През 2013 година ще направим всичко възможно да спечелим изборите, категоричен бе вицепремиерът и заяви, че това ще стане, защото ГЕРБ води реални политики и резултатите се виждат, което е най-важното за хората.