“Когато получихме сигнала за нападението на ромите, аз и колегите ми бяхме в района на Литаково, където извършваме инспекция, тъй като днес е последният ден на разрешения лов. Веднага тръгнахме към мястото на инцидента. Това, което видях – обляните в кръв хора, натръшкани по земята, надмина всичките ми представи. Работа ми е такава, че много често се срещам с бракониери, но подобна арогантност, жестокост и чувство за безнаказаност не съм срещал на друго място.
Апелирам към институциите да си свършат работата, но подобно деяние не трябва да остава ненаказано. Преди години имах случай в Русенско, в който бракониери оказаха неподчинение, и тогава русенският съд осъди виновника на седем години затвор”.
Това заяви веднага след инцидента Юсеин Шакиров пред наш репортер.


Юсеин Шакиров е бивш професионален футболист. Завършва Горския техникум в Батак през 1995 г. и след това Стопанската академия в Свищов, специалност "Аграрна икономика" през 1999 година. В системата на горите започва работа през 2000 г. като горски стражар в ДЛ - Сливен. През 2003 г. преминава в РУГ - Сливен, на длъжност подвижна горска стража. От началото на 2008 г. е старши специалист в Специализираното звено "Горска стража" към РДГ - София, на подчинение на отдел "Охрана" в ДАГ.