В ОУ „Васил Левски”, Ботевград, се състоя тържество по повод 60-годишния юбилей на учителката Цанка Данчева. Тя получи цветя, подаръци и поздравителни адреси от директора на училището Петко Маринов и училищния синдикат. Специален поздрав към юбилярката отправиха ученици от осми и шести клас. В нейна чест те изпълниха две от най-хубавите български песни, посветени на любимата учителка, и рецитираха стихове. От своя страна Цанка Данчева благодари на учениците и своите колеги за споделените мигове и на ръководството на училището - за чисто човешкото разбиране и добро отношение.
Цанка Данчева има 37 години трудов стаж като учител, от които 34 е работила в Прогимназията в Литакаво. Преди това за кратко е учителствала в Боженица и Врачеш. От 2007 година преподава „Домашен бит и техника” в ОУ „Васил Левски”. Тя е от учителите, които оставят дълбока следа в сърцата на учениците със своята човечност, доброта, всеотдайност, внимание и стремеж да ги превърне в знаещи, мислещи и отговорни млади хора. Тези думи потвърди и един от нейните възпитаници – шестокласникът Христо Тодоров. "Г-жа Данчева е изпълнена с положителни емоции. Нейните часове са приятни и преминават неусетно", каза той.
„Учителската професия е неблагодарна, но за сметка на това натрупаните години не се усещат. Поне аз не ги усещам. Духът ми е все така младежки, не се чувствам на 60. Защото съм сред млади хора, които много обичам”, каза пред наш репортер дългогодишната учителка.