Община Етрополе стартира проект „Обновяване и оборудване на  “МБАЛ „Проф. д-р Ал. Герчев” Етрополе” ЕООД”
по ОП «Регионално развитие»

Проект «Обновяване и оборудване на  “МБАЛ „Проф. д-р Ал. Герчев” Етрополе” ЕООД»  е на стойност 4 461 500 лв. Финансира се по ОП „Регионално развитие” и съфинансира от Община Етрополе.
Целта на проекта е да се постигне предлагането на съвременни медицински услуги в болницата с осигуряване на възможности за долекуване, рехабилитация и физиотерапия.
Основни дейности по проекта са:
1.Ремонт и обновяване на помещенията на “МБАЛ „Проф. д-р Ал. Герчев” – ще бъде извършен ремонт на помещенията, в които ще бъде поместено предвиденото оборудване и цялостен ремонт на плувния басейн в Отделението за рехабилитация и физиотерапия. Ще бъдат въведени мерки за енергийна ефективност в предвидените помещения и изградени подстъпи за достъп на хора с увреждания;
2. Доставка, монтаж и пускане в действие на медицинска апаратура за нуждите на “МБАЛ „Проф. д-р Ал. Герчев”, като ще се извърши обучение на медицинския персонал за работа – оборудването е основно за рехабилитация и физиотерапия.
След изпълнението на проекта болницата ще се превърне в модерен център с възможности за долекуване, рехабилитация и физиотерапия.