Врачанският окръжен съд осъди на 13 години и четири месеца затвор обвинената в убийство Нели Панова от Мездра.

Съдът призна за виновна 23-годишната Нели за това, че на 24 март 2011година е убила 15-годишната Надежда Вълкова от София, като и е нанесла четири удара с нож, един от които е прерязал сънната артерия. Нараняването е довело до масивна кръвозагуба, в резултат на което е настъпила смъртта.

Нели Панова трябва да изтърпи наказанието при първоначален строг режим в затвор или затворническо общежитие. Подсъдимата трябва да заплати на майката на убитото момиче Снежана Вълкова 151 310 лв., от които 150 000 за неимуществени вреди. Присъдата може да се обжалва или протестира в 15-дневен срок, съобщи Дарик.

Надежда Вълкова бе убита малко след полунощ на 24 март 2011 година в градския парк на Мездра. Нели Панова е криминално проявена за кражби и хулигански прояви и към момента на убийството е изтърпявала наказание "пробация". Надежда бягала от дома си и често посещавала Нели в Мездра. Двете момичета били свързани от обща съдба - и двете са осиновени.

"Деянието е извършено напълно умишлено, е становището на експертите. Според експертизата Нели може да носи отговорност, разбирала е свойството и значението на извършеното, дори и поведението след убийството е доста подредено, уточни съдията по делото Иван Маринов.

Определеното наказание е до 20 години лишаване от свобода, но тъй като подсъдимата се е признала за виновна и е приела съкратено съдебно следствие, съдът определя с 1/3 намаляване на наказанието.

Майката на убитото момиче не бе доволна от решението на съда