ГЕРБ надмина в изразните си средства дори Волен Сидеров. Това каза в интервю за Нова телевизия президентът Георги Първанов.

Премиерът умее да подменя нещата по един великолепен начин. Скоро някой го попита защо не е парламента, а той отговори: “Защо Първанов не е в парламента?” Само искам да кажа, че президентът не се отчита в парламента”, обяви Първанов.

Той коментира  стачката в мини "Марица Изток". Първанов е категоричен, че трябва да се изпълнят изискванията, които са обещани на миньорите.

"Държавата трябва да бъде коректна към бизнеса. Когато тя не се е изплатила към него, как да очаква бизнесът да бъде коректен и да плаща данъчните си задължения", каза президентът.

Очаквам да продължи разтакаването и бавенето около АЕЦ "Белене", заяви Първанов. Той отново заяви позицията, че ако разтакаването продължи, руските реакторите, които са за "Белене" ще бъдат продадени.

Турция и Румъния ще реализират своите проекти, а Балканският пазар ще бъде зает вече и по този начин "Белене" ще се обезсмисли, добави държавният глава.

Георги Първанов каза още, че продължава да смята, че идеята за президентска република в България е рискова.