Тази вечер в големия салон на читалище „Христо Ботев” ГЕРБ-СДС представиха официално листата за Софийска област за предстоящите парламентарни избори на 9 юни.
След въздействащото изпълнение на родопски гайдари, присъстващите бяха приветствани от Дамян Маринов, общински координатор на ГЕРБ за Ботевград и трети в кадидатската листа.
„Добре дошли в тази зала, в която толкова често сме били заедно!
Заедно в подкрепа на множество благотворителни каузи, организирани от общинската организация на ГЕРБ в Ботевград!
Тук бяхме заедно в подкрепа на болни деца от региона,  в подкрепа на нуждаещи се наши съграждани, в подкрепа на различни каузи. И бяхме силни!
Сега пак сме заедно! И заедно може да подкрепим най-важната кауза. И тя е една -  стабилна България!

Искам да  ви благодаря! Да ви благодаря за това, че вие сте хората, които направихте ГЕРБ първа политическа сила в община Ботевград!
От тази позиция – на първа политическа сила ние отиваме пред урните на 9 юни!
Аз съм уверен, че  няма да отстъпим първото си място! Защото искаме  България  да бъде стабилна държава, а това означава и  стабилни общини. Това означава гаранция за общинските проекти.
И най-важното това означава стабилност и сигурност и за хората!
Гласувайте с номер 22 на парламентарните и европейските избори!
Гласувайте за стабилна България в сигурна Европа!” – заяви Дамян Маринов.
След него към ботевградчани се обърна вторият в листата -  депутатът Марин Маринов, който е от Етрополе и политическата му кариера е започнала като председател на общинския съвет.
„Времето е най-добрият съдник. От дистанцията на тези три години, в които ГЕРБ  не е в управлението, можем да кажем, че промяната, която сполетя държавата, не доведе до нищо положитено. Напротив, тази промяна се оказа фалшива, лъжлива, пълна с измами, пълна със схеми и проблеми, които някой друг тепърва ще трябва да решава. Убеден съм, че ако някой може да реши цялата каша, която бе създададена през последните три години, това е политическа партия  ГЕРБ” – заяви Марин Маринов .
„С какво сме по-различни от другите?
На първо място: една седмица преди изборите ние сме единствената партия, единствената коалиция, която има управленска програма. Коалиция, която има ясна визия как да изведе държавата от това блато, в което ни оставиха от Промяната. Единствено ние имаме приоритети, задачи, срокове и конкретни мерки, с които да се подобри положението както на хората, така и на бизнеса, как  да се отпуши европейското финансиране и  националните проекти. И наистина България да заработи. .
Стига сме викали неволята, трябва сами да се хванем в ъце, защото без работа ничий живот не се е подобрил” – категоричен е Марин Маринов.
"Изминаха три години от започването на един експеримент, който се оказа изключително вреден за България. Началото на този експеримент бе даден  с юмрука, който  раздели нацията не на две, а на десет.  Експеримент, който в тези трудни времена направи България разделена, държава без цел” – завяви водачът на листата  за Софийска област Младен Маринов.
„Сега всички казват, че  ГЕРБ е първа политическа сила. Да, това е така и има причина. ГЕРБ има най-голямо представителство в местната власт.
Всъщност ГЕРБ сте всички вие – 700 000 души, които на последните избори гласувахте за нас. Ние ще бъдем първи и на 9 юни, но е важно да сме първи с много, за да може да съставим  стабилно правителство.  Остават много сериозни приоритети пред държавата – влизането в еврозаната и в Шенген по суша” – допълни Младен Маринов.
Той благодари на общинския координатор на ГЕРБ в Ботевград Дамян Маринов за неговата инициативност през годините.
„Аз не позвавам друг човек в Софийска област, който да е правил толкова кампании, концерти, който да е толкова ангажиран с благотворителност.  Това може да го направи само човек, който има сърце и усеща проблемите на другите и иска да  им помогне.  Пожелавам  успех на двамата ботевградчани в листата ни, защото това ще е успех за Ботевград. Ботевград  е  вторият по големина град в Софийска област, с най-добра икономика, с най-добра локация, не е нормално да няма представител  в Народното събрание” – заяви Младен Маринов.  „Има още много какво да се направи в Ботевград . Това са проектите за довършване ремонта на болницата, центъра на града, ВиК сектора. Но за всичко това трябва да имаме стабилно правителство, със силно представителство на ГЕРБ в парламента” – допълни Младен Маринов и  призова ботевградчани на 9 юни да гласуват с номер 22 в бюлетината.


Срещата продължи с концерт на народния певец Николай Славеев.


Купуването и продаването на гласове е престъпление.