20-годишен видинчанин е задържан за убийството на 67-годишна жена.

Това съобщиха от ОД МВР Видин. Извършителят на тежкото престъпление е разкрит час след получаване на сигнала в полицията.

На 20 януари в 15.31 часа на тел. 112 е получен сигнал за убийство – 40-годишен видинчанин съобщил, че открил трупа на 67-годишната си майка, със забит в областта на шията нож, в апартамента й в к-с “Панония”.  На мястото е изпратен екип на ЦСМП и дежурната група на полицията за извършване на оглед.

Предприети са незабавни оперативно-издирвателни мероприятия, в хода на които по “горещи” следи, час след получаване на сигнала, е разкрит автора на престъплението – Л.Д./20г./, криминално проявен и осъждан, с предполагаеми роднински връзки с жертвата, които са в процес на изясняване.

При последвалите процесуални действия по разследването е установено, че 20-годишния извършил престъплението в нощта на 19 срещу 20 януари, като след умъртвяването на жертвата отнел от дома й два мобилни телефонни апарати и златни бижута (два пръстена и верижка).
Единият телефон е намерен у извършителя, а другия телефон и накитите са открити заложени от Л.Д. в заложна къща в областния град. Инкриминираните вещи са иззети и приобщени към доказателствения материал по надлежния ред.

Трупът е транспортиран за аутопсия във видинската болница. Материалите по случая са докладвани в Окръжна прокуратура-Видин.
Л.Д. е задържан първоначално с полицейска мярка за срок до 24 часа. Днес с постановление на Окръжна прокуратура ще бъде задържан за срок до 72 часа.

Работата по случая продължава, в РУП-Видин е образувано досъдебно производство.