Операция „Банкерите“ е стартирала рано тази сутрин, съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. До момента е задържано едно лице с 55 000 лв в джоба, който е трябвало да пътува и да реализира банкова дейност.

Веднага след това полицията е атакувана адрес, от който е трябвало да изземват необходимите документи. За да не се стигне отново до обвинения в полицейско насилие, полицаите отишли дотам с пожарен автомобил. Позвънили на вратата и казали, че има сигнал за пожар. Заподозреният отворил вратата и бил арестуван. Казах на полицаите ако имат необходимата информация, която да позволява реализация да не се притесняват, каза Цветанов.

Много скъпи накити, монети с историческа стойност, както и 30 000 долара са намерени в рамките на операция „Банкерите”. Това каза министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов пред журналисти.

Обискът е извършен на домашен адрес в Силистра, отворена е каса. Министърът съобщи, че има и втора каса. Цветанов заяви, че заради коментарите около полицейската операция в Мировяне, са предприети действия, за да не се допусне, че има упражнено насилие.

Голямата дискусия, която беше организирана, дори снощи с директора когато разговарях, планът, който те предприеха, е да отидат с един пожарен автомобил, че работят по сигнал за пожар в дома им. Човекът отвори вратата, нямаме разбита врата - и защото имахме предположения, че той ще окаже съпротива, за да не ни допусне в дома си веднага след полицейско разпореждане, каза министърът.

Операция „Банкерите” е започнала сутринта. Беше задържано едно от лицата, което беше съпричастно към преноса на парични средства, осъществяване на незаконна дейност като банкерство, като лихварство. В една жена, която е пътувала към Варна са намерени парите – 55 000 лева. След това служителите на реда са отишли на домашния адрес, за да извършат необходимите процесуално –следствени действия, обясни Цветанов.