На гости при Гала Мария си припомни прогнозата на астроложката Оксана, която преди време й предсказа в същото студио, че бракът й ще премине през сериозни изпитания, а ако е сключен преди 29-годишна възраст има голяма възможност да се разпадне. Певицата си припомни кадри от „предсказанието" и коментира с думите: „Може би се радвам, че така се подредили планетите".

Тя разкри, че не съжалява, че не е срещнала Гущеров по-рано, защото преди е била с много див характер. Певицата се мъчила много години да го овладее, но постоянно взимала крайни решения и била „тотална бандитка".

За известно време фолкаджийката се затворила в себе си, държала всички на разстояние. до момента, в който се появил Християн и нахълтал в битието й, без да й даде възможност да го отблъсне: „Той направо си влезе в моя живот. Беше категоричен в решенията си, респективно и аз".

Според нея първата им среща станала случайно: „Случайно дойде в една дискотека, после „случайно" дойде още веднъж. Аз случайно реших да седна на масата му и да изпия с него по едно питие. Той ме погледна с едни очи, с които ме гледа и до днес. Заради този поглед се влюбих в него". После си казала: „Какво пък толкова"-  и се поддала на чувствата си.

Мария уточнява, че по това време връзката й с Димитър Андонов била приключила, и чакала да я финализира „чисто документално", пишат от kliuki.bg. Заради решението й с майка й се карали постоянно, но миньончето твърди, че сама избира, какво да прави с живота си и не се поддала на никакви влияния. Раздялата била категорична. „Бях се затворила и мислех, че всеки иска да ме нападне. Изведнъж си отворих разума и сърцето и той се появи!"