Хитове на Преслава, Анелия, Желко Юксимович, Елена Папаризу, Лепа Брена, Горан Брегович ще звучат от сцената на Music Idol утре вечер. Това е една от най-трудните мисии заради особеностите в поп-фолк пеенето.

Имената на петимата финалисти, които ще се борят за място по време на елиминациите ще станат ясни във вторник в предаването на bTV „Тази сутрин". Останалите в надпреварата идоли ще гостуват в сутрешния блок, за да научат резултатите от гласуването в понеделник вечер. Така талантите, събрали най-нисък вот след утрешния концерт ще имат на разположение броени часове за подготовка, защото във вторник вечерта те ще трябва да изпълнят по една песен - това ще бъде и тяхната защита пред зрителите на шоуто.

За да подкрепи кандидатите за музикална слава на сцената до тях ще застане Мария. Фолк певицата и член на журито ще изпълни един от последните си хитове, както и ще даде насоки на финалистите за изпълненията им.

Част от феновете на Дарко Илиевски организираха петиция за връщането му в шоуто. Самият мекедонец сподели, че не вижда нищо необичайно в отпадането си, защото смята конкуренцията в шоуто за изключително силна. Вчера Дарко отпътува за Скопие, а съвсем скоро се очаква да се завърне в София, но вече като артист на Вирджиния Рекърдс.