Лекари се борят за живота на 40-годишен мъж от Пазарджик, който е бил надупчен с нож  след скандал на пътя. 24 часа обаче разкрива, че нападателят е общински съветник на ГЕРБ в Септември.

Инцидентът е станал около 2 ч вчера на пътя между селата Бошуля и Карабунар. 40-годишният Тодор С. от Пазарджик пътувал с пежото си към града, когато се разминал с БМВ, управлявано от 27-годишната Анелия П. от Виноградец. С нея пътувал и съветникът от ГЕРБ Лазар Влайков, на 38 г.

При разминаването никой от водачите не превключил на къси светлини. Заслепените шофьори спрели край пътя, за да си изяснят кой е виновен. Словесната конфронтация между Тодор и Лазар прераснала в бой. Пазарджиклията грабнал прът от пътя, а съветникът извадил нож.

В мелето Влайков наръгал многократно Тодор в гърдите и гърба. Тежко раненият мъж се оттеглил от битката, качил се в колата и подкарал към Пазарджик. В близост до Бошуля обаче усетил, че губи съзнание, спрял и се обадил на телефон 112. Пристигналият на място медицински екип транспортирал подгизналия от кръв мъж в спешния център на пазарджишката болница, откъдето той бил откаран в болница в Пловдив. Направена му е животоспасяваща операция за спиране на вътрешните кръвоизливи. Състоянието му е стабилизирано.

Лазар Влайков е задържан. През 2008 г. той беше обвинен за побой над 25-годишния Иван Стоянов от Виноградец. Младежът беше опериран в “Пирогов” заради тежки наранявания по лицето. Той е син на бившата общинска съветничка Дора Пачева. Тогава тя обвини Влайков, че пребил сина й, защото не гласувала “както трябва”.

Късно снощи с решение на Изпълнителната комисия на ГЕРБ същият е изключен от структурите на партията.