39-годишен мъж е задържан за опит за убийство на таксиметрова шофьорка в столицата тази сутрин, съобщи старши комисар Валери Йорданов, директор на СДВР.

„Работи се и в момента. Извършителят е задържан, той е на 39 години. Намерен е и ножът, с който е извършено престъплението. Разследването е в ход. Жената е намушкана два пъти и в момента е в болница, стабилизират я”, каза старши комисар Йорданов.

Инцидентът е станал в столичния кв. „Дружба”,близо до езерото, малко след 06.00 часа. Таксиметровата водачка е 59-годишна.

Все още се изясняват мотивите на извършителя – дали става въпрос за грабеж или за нещо друго. „Колегите в болницата чакат след като лекарите я стабилизират, жената да може да даде повече данни за самия инцидент.

Задържаният извършител все още мълчи, не казва каква е причината за тази агресия”, каза старши комисар Йорданов.

При задържането мъжът се опитал да изхвърли във водата ножа, с който намушкал жената, но не успял. Пред полицаите 59-годишната жена разказала, че взела клиента, видимо употребил алкохол, от дискотека в Студентския град. Той не пожелал да каже точния адрес, а споменал, че ще я упътва в процеса на шофиране.

Когато наближили езерото, 39-годишният мъж я накарал да спре колата, а при отказа й извадил от обувката си нож и я порязал по ръката. Пострадалата оказала съпротива, напръскала го със спрей, което го озлобило още повече. Тогава той я пробол два пъти в гърдите, след което излязъл от колата и побягнал.

Задържаният Е.М. /39 г./ от кв. Горубляне е криминално проявен - регистриран за притежание на взривни вещества, нанасяне на средна телесна повреда, шофиране в нетрезво състояние, осъждан.

Образувано е досъдебно производство. Работата по разследването продължава.