28-годишният педофил Иван Лойков ще бъде изправен пред Пловдивския съд за педофилия и блудство с непълнолетни деца в интернет, съобщи от Дарик.

Според самия Иван това, което е извършено не е кой знае какво престъпление, тъй като непълнолетните сами са го искали и на тях трябва да им бъде бъде направена съдебно -психиатрична експертиза.

Педофилът карал децата, с които общувал, да се събличат и опипват, а себе си представял за 14-годишно момче. Докато непълнолетните извършвали поръчаното от него, педофилът се самозадоволявал и ги снимал.

Залавянето на Лойков бе осъществено благодарение на сигнал, подаден от майката на 9-годишната Ирина от София през март 2011 година. Чрез Ирина той набирал други деца, които да се включат в развратните действия. Освен това разпространил голи фотографии на момиченцето и в сайт за запознанства. В сцените с похотливо съдържание са участвали и други непълнолетни, чиято самоличност засега не е установена.

По думите на Лойков, 9-годишната Ирина го е карала да й показва пози и да я снима.

Той съхранявал материалите с детското порно и заплашвал малките си „приятели", че ако не продължават да вършат, каквото им каже, „ще им счупи главата".

Съдебно-психиатрична експертиза показва, че Иван Лойков не се води на диспансерен учет, че има специално личностно разстройство и сексуални отклонения като педофилия, но разбира действията си и няма нужда от лекарства.