Отминалите избори отново влязоха в полезрението на депутатите.

Причина за това бе докладът на ОССЕ, в който има 32 препоръки, относно провеждането на вота през 2011 година.

От ГЕРБ изразиха мнение, че Изборният кодекс е добър. Красимир Ципов бе категоричен, че всички препоръки в доклада ще бъдат разгледани и обсъдени.

ГЕРБ - аджиите обвиниха опозицията, че няма никакви причини да се твърди, че изборите са били зле проведени и манипулирани.

Депутатът от ДПС Лютви Местан обаче изрази коренно различно мнение. Според него изборите са били изключително опорочени и са проведени в най-уродливата им форма. Искра Фидосова от ГЕРБ  му отвърна, че тези злобни изказвания са, защото за първа година е нямало автобуси с изселници от Турция. „Разбирам тона, с който говорите, защото за първи път от десет години нямаше изборен туризъм", каза тя.

Местан й отговори, че наистина не е имало автобуси и поясни, че тежестта на ДПС не се крепи на некоректен вот. "И без автобуси седем от седемте кметове в Област Кърджали са на ДПС", каза той.

Според Павел Шопов от "Атака", докладът на ОССЕ е бил обаче "звучна плесница" за България, а Изборният кодекс е бил жестоко фалшифициран.

Георги Пирински от Коалиция за България заяви, че има подготвени пет препоръки за промяна в Изборния кодекс и заяви, че от БСП са готови да окажат помощ на ГЕРБ при промяната му.

Според ДСБ също са необходими промени в изборното законодателство.  Тъмносините са на мнение, че изборните промени трябва да са готови до 31 юли 2012 година.