17-годишната Мирослава бе погребана в бял ковчег, предаде БНР.

Траурната процесия, съпровождаща тялото на Мирослава, потегли от центъра на Перник към „Св. Пророк Илия” в квартал Мошино. Мирослава ще бъде погребана на Централните гробища в града. Вчера пред медиите сестра й Елеонора заяви, че ще я погребат с две абитуриентски рокли, въпреки че не може да бъде облечена.

Много близки, приятели и граждани на Перник присъстваха на процесията. На нея бе и началникът на полицията на града Валентин Димитров. Общинският съвет в Перник обяви траур за града. Националното знаме, знамето на Община Перник и знамето на Европейския съюз са спуснати наполовина. Забранено е провеждането на публични тържества на територията на общината в деня на траура.

Общината е предоставила 1000 лв. за траурната церемония, както и автобуси, които да превозят приятели и близки на убитото момиче, съобщи заместник-кметът Михаил Михайлов, цитиран от „Perniktoday".

Мирослава бе отвлечена и убита на 7 ноември миналата година. Според полицията тя е била удушена от Стойчо Стоев - Чочо и Марио Любенов – Заека. Часове след като призна и разказа всичко, Чочо се самоуби в дома си пред очите на антимафиоти от ГДБОП.