Пет лева ще струва билетът, за да се гледат всички мачове от един ден за Купата на България по баскетбол при мъжете. В първия и втория ден на Финалната осмица, която тази година ще се проведе в Самоков, ще има съответно четири и две срещи. За петък и събота, когато са мачът за трето място и финалът, ще има единични билети на цени от три лева в „Арена Самоков”.

Градът ще е готов да приеме надпреварата, и обещава перфектни условия, както за участниците, така и за зрителите, обяви новият кмет на Самоков Владимир Георгиев. Редом до него, президентът на Рилски спортист Петър Георгиев, гарантира за това, а президентът на БФ Баскетбол Георги Глушков също обеща всякакво съдействие за клуба организатор.

Глушков бе категоричен, че тежките метеорологични условия в страната няма да попречат турнирът да се състои по план.

„В Самоков последните години правехме баскетбол въпреки общината. Представете си сега с нея колко по-силни ще бъдем. Надявам се да присъствате на един много интересен турнир, и добре организиран. Целият град е бял, по-чист никога не е бил Самоков,” обяви още Петър Георгиев, основен спонсор както на Рилецо, така и на цялата проява. „Организацията ще бъде като на всички големи турнири. Поканили сме всички кметове на градовете, които имат отбори на Купата.”

Относно амбициите на Рилски спортист, и дали има обещани премии за спечелване на Купата, Георгиев скромно отбеляза: ”Не обичам да обещавам. Всички знаем какво е спортът, какво е баскетболът. Предварително не обявяваме нищо. Но ако дай боже се случи това, което искаме, ще има.”

„По-добре след това, не казваме хоп, преди да сме скочили. Има колеги, които искат по три купи, а накрая ние ги отстраняваме примерно за Балканската лига. Не сме такива хора, в Самоков сме по-консервативни, от гората хора,” с усмивка припомни той как Рилецо изненада в последните години и Левски, и Лукойл Академик в различни турнири.

„Обикновено не слагам чертата, защото иначе трябва да се откажа на втория ден. Но в най-скромни параметри, около 50-60 хиляди лева ще ни струва,” обобщи Петър Георгиев колко му е струвала организацията на Купата на България.

В подкрепа на спортния журналист Рачо Колев, на входовете на „Арена Самоков” ще се продават вувузели, с цена от пет лева, а ще има и места, където да се правят дарения.

Купата на България стартира на 15 февруари в Самоков, а финалът е на 18 февруари.