Наш съгражданин потърси най-популярния български сайт за баскетбол bgbasket.com за да изрази мнението си по наболелия проблем с баскетболния Балкан :

На редакционната ни поща получихме мнение на нашия читател Петър Атанасов относно изказването на кмета на Ботевград Георги Георгиев за ръководството на Балкан и отвореното писмо на самото ръководство след това:
 
"Преди години Вие писахте "Кмета на Ботевград отново посяга на баскетбола" - е днес е отново е време за подобно заглавие.
С огромно съжаление и огорчение Ви пиша - вече на всички фенове и верни привърженици ни омръзна от своеволията на г-н Георги Георгиев, който за пореден път показа,че след избори пари за баскетбол ОТНОВО НЯМА!Преди години когато Балкан беше определен за сензация, играейки финал с Лукойл Академик, г-н Кметът обеща 300 000 лв. спонсорство от общината за следващия сезон, а след няколко месеца отборът се оказа във Втора девизия, като общината напълно преустанови финансирането на БК"Балкан". Благодарение на г-н Иван Гавалюгов отборът от тогава до ден днешен продължава да съществува, но сега отново се появиха амбициите на Георги Георгиев, който преди време спря и малкото пари, които общината даваше на нашия любим отбор, а сега дори отказва отпускането на смешните  15 000 лв. за отопление на залата, където освен мъжките отбори от НБЛ и А група,тренират и всички подрастващи.
Писна ни от своеволия!Г-н Кметът се яви на един единствен мач на Балкан преди изборите, а след  тях отново показа какъв е. Не може да позволим на един политик да ни отнеме това, което обичаме. С цялата си наглост,този господин днес иска оставката на ръководството, което с лични средства поддържа нашия Балкан там където му е мястото, а именно сред най-добрите!