Вътрешният министър Цветан Цветанов замазал полицейския гаф в Скравена с фланелка на ЦСКА. Измъчваният от полицай ученик Петер Иванов бил фен на ЦСКА и след случая с полицейското насилие над момчето министърът, който също е фен на армейците, „извинил" подчинените си с тениска на любимия отбор.
Това стана ясно на днешното изслушване на Петер Иванов от парламентарната комисия за МВР гафовете.
Министърът се извинил на семейството за действията на служителите на реда и един час разговарял с майката на Петер - Ани Иванова. Вътрешният министър й обяснил, че един от служителите се провалил на полиграфа и ще има санкциониране.
Пред депутатите от комисията за полицейското насилие Петер Иванов обясни, че в РПУ Ботевград бил разпитван от трима служители на реда - инспектор Йотов, Цветан Писков и Пламен Николов.
Петер Иванов се познавал с Писков и Николов, тъй като и двамата полицаи са от Скравена. С Николов, който именно му пускал електрошок по време на разпита, дори били  толкова близки, че лятото играли волейбол заедно.
Пред депутатите Петер обясни, че поне десетина пъти Пламен Николов му пускал ток - "бях много уплашен", обясни Петер. Нарочно признал, че е рисувал свастики из село Скравена, за да не го задържат за 24 часа. Момчето настоявало да не подават жалба срещу полицаите, но родителите му искали.
Пламен Нунев от ГЕРБ се поинтересува от хобитата на момчето и по-точно дали има влечение към рисуването. Като ученик в езикова гимназия обаче Петер не се интересувал особено от изобразително изкуство.
Стана ясно, че Петер Иванов не за пръв път се среща със служителите на реда. На 26 октомври 2010 е задържан в софийското метро след мача ЦСКА - Рапид, когато станало меле нежду привърженици на двата отбора.
Петер дори бил наказан 2 години да не посещава футболни мероприятия, а майка му даже е доволна за случилото се през 2010-та, защото според нея този инцидент е оказал възпитателно въздействие върху сина й.
Има превишаване на правомощията на служителите:"Не мисля, че за някой има съмнение, че в този конкретен случай има превишаване на правомощията от страна на служителите", заяви след заседанието председателят на комисията Красимир Ципов.
Според него може би е редно полицаите периодично да преминават на вторични психологически изследвания. Мисля, че това ще е нещо полезно за служителите от МВР, категоричен бе той.