Столични полицаи задържаха мъжа, намушкал с нож студент в сградата на НАТФИЗ, съобщиха от пресцентъра на МВР.

След двудневна денонощна работа криминалисти от сектор „Издирване” и групата за специализирани полицейски операции „Кобра”-СДВР задържаха обявения за общодържавно издирване П.В. на 31 години, пробол с нож студента в сградата на НАТФИЗ.

Инцидентът стана на 21 февруари следобед, когато 27-годишният Борис Зафиров бил намушкан от бившето гадже на приятелката си заради ревност. Това е второто нападение, на което студентът става жертва от 31-годишния П.В., който успял да избяга незабелязан от охраната на театралната академия.

Преди да установят местонахождението на укривалия се 31-годишен мъж, служителите на реда проверили много адреси в столичните квартали „Гео Милев”, „Студентски град”, „Надежда” и в Банкя. Междувременно до служителите на реда достигнала информация, че вчера към обяд издирваният от полицията най-вероятно се е покрил в наследствена къща на дядо му в годечкото село Комщица. Късно снощи, със съдействието на РУП-Годеч полицаите задържали П.Т. в имота.

Той е отведен в столичното Първо районно управление. По случая се води досъдебно производство по чл. 129 от НК - за нанасяне на тежка телесна повреда. Материалите по случая ще бъдат докладвани на Софийска районна прокуратура.
Разследващият екип продължава работата по случая.

От "Пирогов" съобщиха, че направената контролна снимка на ранения студент показва, че състоянието му вече е добро. Ще бъде изваден дренажът и младият мъж ще бъде изписан вероятно в началото на следващата седмица. Студентът беше приет с проникваща рана в гърдите и опасност за живота, но му беше направена спешна операция.