Задържан е мъж, нападнал 57-годишен мъж и майка му в старозагорско село, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Стара Загора.

Около 06.50 часа вчера в Районно управление „Полиция”-Чирпан е получено съобщение за намушкан мъж в частен дом, разположен на ул. „Ален мак” в с. Черна гора, общ. Братя Даскалови – установено е, че пострадалият 57-годишен мъж е нападнат в дома си около 01.00 ч. на същата дата от непознат мъж, който развил крушката в стаята му и след нанасянето на побой, го завързал за леглото.

Започнал да го души и мушка с нож, при което му нанесъл три прободни рани в гърба, в крака и ръката, искайки пари и други ценности. Като видял, че пострадалият не поддава, нападателят започнал да тормози майка му – 83-годишна жена, спяща на съседното легло в стаята.

В един момент 57-годишният потърпевш успял да се освободи, при което нападателят се уплашил и избягал. По първоначални данни непознатият отнел мобилен телефон, собственост на 57-годишния мъж. В резултат на бързите оперативно-издирвателни мероприятия, предприети от служители на Районно управление „Полиция”- Чирпан е установен извършителят на деянието.

Това е 55-годишният В.Р. от същото село. Ограбеният мобилен телефон е предаден с протокол за доброволно предаване, а ножът, с който е извършено престъплението, е иззет. В.Р. е задържан за срок до 24 ч. в Районно управление „Полиция” - Чирпан, като предстои вземането на мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Пострадалият 57-годишен мъж е получил медицинска помощ и е настанен за лечения в чирпанската болница, без опасност за живота.