Язовирът край хасковския квартал „Болярово" прелива и главната улица на квартала е залята от водата. По предварителна информация три къщи са били наводнени. Това съобщи за Дарик радио областният управител на Хасково Ирена Узунова. Тя уточни, че предстои да се маркират всички критични точки.

Драстично се е повишило нивото на хасковската река, като най-критично засега е положението в индустриалната зона на града, където коритото й е затлачено. На мястото заедно с Ирена Узунова бе и началникът на областната служба „Пожарна безопасност и защита на населението" Николай Вълчев.

Областният кризисен щаб свиква Узунова заради риска от наводнения в общините Хасково и Харманли, като от там препоръчват и двете общини също да свикат кризисните си щабове.

Големите язовири са под непрекъснато наблюдение и контрол от „Напоителни системи", припомни Узунова и призова кметовете да организират също непрекъснато наблюдение над всички общински язовири, предвид високите температури и обилното снеготопене, което повиши нивата им.

Ревизия е направена и на язовира в Стамболийски, на който преди дни бе сложен своеобразен байпас по препоръка на специалисти. Там за момента няма нищо тревожно, каза още областният управител на Хасково.