Преодоляно е шоковото състояние на тежко ранения Благой Иванов, но 25-годишният спортист все още остава на командно дишане, съобщиха от пресцентъра на Пирогов.

Хирурзите са овладяли кравоизлива, но все още не дават гаранции за живота му .

Очакват се усложнения в следствие на нараняването от нож, съобщи тази сутрин доц. Стоян Миланов, началник на централна реанимация.

Пострадалият вчера претърпя шестчасова операция, осъществена от водещи хирурзи на Първа хирургична клиника на „Пирогов".

Багата бе приет в централна реанимация на УМБАЛСМ „Пирогов" в неделя след като беше намушкан с нож в столично заведение.

Треньорът на самбиста Стоян Саладинов е категоричен, че Багата не е провокирал побоя. " Багата е затворен и чист човек, няма нужда да демонстрира силите и мускулите си по заведенията", каза Саладинов по телефона в сутрешния блок на bTV.

Саларинов разкри, че Багата не е конфлктен и рядко решава да покаже силите си. „Той прави това на ринга. Хората го познават и не искат да се закачат с него", каза треньорът.

Той допълни, че Багата не се пали лесно и нещо важно се е случило, за да се намеси в боя.

На въпрос как се е стигнало до сбиването, в което Багата е пострадал, Саладинов посочи, че няма никаква информация. „Нямам близък човек там, който да е бил в заведението", поясни той. Саладинов отбеляза, че знае това, което по принцип е ясно, че с влизането на тези 7 души, те за разменили кратки реплики и така е започнало всичко.

На въпрос дали познава Дъмпела, тъй като според една от версиите той е замесен в кървавия екшън, треньорът на Багата заяви: „За първи път чувам този прякор. Моите контакти са само в залата. Той не е от нашите среди".

Попитан дали Благой Иванов се е занимавал с някаква странична дейност, Саладинов поясни, че не е имал възможност да се занимава с нещо странично, тъй като се е готвел в Америка.

Треньорът на Багата посочи още, че 30 години е работил в системата на МВР и вярва, че полицията ще си свърши работата. Той изрази съжаление за това, че името му се замесва в слухове за мутренски сбивания.

"Приканвам всички наши приятели, близки да се молят за Багата, само това ни остава", каза в заключение треньорът.

"Моля се на Господ Благой да оцелее! Много ме е страх.", сподели пък Русата Златка, която пристигна да види бившето си гадже в "Пирогов" часове след инцидента. Двамата още поддържат топли отношения, но Златка твърди, че го обича като приятел и брат.

Другата Златка - Димитрова, която също беше гадже на Благой Иванов, няма отношение по случая, защото двамата дори и не са се чували, откакто се разделиха.

"Престанете да ми звъните! Нищо няма да кажа! Писнахте ми!", гласи лаконичният коментар на Черната Златка в профила й във Фейсбук.