Дим Дуков е починал в 7.15 часа тази сутрин. Причината за смъртта му е полиорганна недостатъчност, съобщи изпълнителният директор на МБАЛ "Доверие" Петър Керемедчиев. Лекарите близо месец се бориха за живота му, но тази сутрин бъбреците му са престанали да функционират.

По-рано днес новината за смъртта му съобщи сестра му Златина Дукова във Фейсбук. "Отиде си, отиде в един по-добър свят! Обичам те, мое мило братче, обичам те безкрайно!", написа опечалената Златина на стената на Дуков в социалната мрежа. Фейсбук.

Дим постъпи в болницата в началото на януари за планирана операция на коремната стена.

При първата операция на 9 януари се получиха усложнения. Диагнозата е перитонит - преплитане на червата. Лекарите режат около 30% от тънките му черва. Състоянието на Дуков бе тежко и той дълго бе на изкуствено дишане.

Дим почина на 47-годишна възраст. Бившият коафьор беше популярен с това, че през 1999 г. стана монах в Рилския манастир. След това напусна този пост, за да се впусне в новото си амплоа на участник в Биг Брадър и тв водещ. Дуков е собственик на два хотела.

Той никога не е криел своята сексуална ориентация. Когато състоянието му се влоши, се заговори, че е болен от СПИН. Лекарите в "Доверие" категорично отхвърлиха това предположение, заявявайки, че Дуков вече е тестван за СПИН и резултатите са отрицателни.