Както вече писахме, 13 жители на община Ботевград празнуват своя рожден ден на 29 февруари – ден на високосната година. Най-малката рожденичка днес е родена през 1996 година и се казва Силвия Иванова. Тя е ученичка от девети клас на ПГТМ „Христо Ботев”. Изучава специалността „Бизнесадминистрация”.
Преди няколко дни Силвия сподели с наш репортер, че очаква с нетърпение рождения си ден. „Знам, че малко хора сме родени на тази дата, но смятам, че това не ни прави по-различни от останалите. Нормално е всеки човек да харесва рождената си дата и да вярва, че тя е уникална, защото именно той се е появил на бял свят. Това е радостта, това е късметът и шансът, който получаваш в живота. Всичко друго зависи от теб самия”, каза деветокласничката.   
Неотдавна съобщихме, че Силвия е избрана да представи училището на престижен семинар „Младите хора в движени”, който ще се проведе от 9 до 11 март в Пловдив. Тя участва и в други инициативи. Води своя рубрика в ученическия вестник SCHOOLNET. Харесва й да пише статии на различна тематика. Наградена е от директора на училището за най-добър репортер. В свободното си време обича да се разхожда и да пише стихове. Техният брой отдавна е надхвърлил сто. Вдъхновява се от всичко, което вълнува младите хора на нейната възраст – любовта, приятелството, училищния живот. Имала е предложение да предостави някои от своите стихотворения за публикация в раздел “Ученическо творчество” на книгата “Градът с името на Ботев”, която излезе от печат през 2010 година, но е отказала с мотива, че повечето от тях са лични и не иска да ги споделя. До момента стихове на Силвия са публикувани само в ученическия вестник SCHOOLNET.
За втора поредна година Силвия Иванова ще се включи в инициативата на Джуниър Ачийвмънт България - „Мениджър за един ден”, която ще се проведе на 19 март.
Любимите предмети на деветокласничката са литература и история, а голямата й мечта е да следва журналистика или право. Да пожелаем на Силвия да сбъдне всичките си мечти!