Кампанията Face to Face има за цел да бъде информирано обществото за един сериозно разрастващ се проблем - трафикът на хора и насилствената проституция. Много българи не подозират за съществуването на това съвременно робство. Някой все още го отричат, други го пренебрегват. Твърде малко хора си дават сметка, че това е социален феномен с дълбоки корени, който вече има своите пагубни последствия.  
Предпазването и най-вече предотвратяването на случаите за трафик на хора може да стане като се активират защитните механизми на обществото ни и като се научат децата и младите хора как да се предпазват от капаните на сутеньорите.
В продължение на 8 астрономически часа в два последователни дни преди време в СОУ „Христо Ясенов” Етрополе беше проведен специален обучителен курс с ученици от горните класове.
Сега групи от този ученици, преминали през курса, посещават другите училища от общината, за да предадат наученото. На 13 февруари такава група беше в училището в Лопян, а на 20 февруари - в  Лъга и Малки Искър.
Ученичката от Х клас Стоилка Панова споделя от страниците на юбилейния вестник на тяхното училище "Ясеновски глас", че децата се вслушват много повече в думите на своите приятели и връстници, отколкото в казаното от някой възрастен. Макар и да не можем да променим целия свят, пише още тя, можем да променим света поне на един човек.  А това вече е много, защото всеки човек е един малък свят.
Затова и мотото на кампанията Face to Face е „Протегни ръка – предай нататък!”