Даниела Кацарска, която бе убита във входа на блока си преди дни, се оказа единствена наследница на Малашевския род в Дупница, които са заможни хора, пише "Струма".

33-годишната Даниела Кацарска от Дупница беше убита с два удара с тъп предмет от дясната страна на главата. На мястото на удара черепът е раздробен, съобщиха от патоанатомията в Кюстендил, където е направена аутопсията на младата жена. Ударът е бил жесток и смъртоносен, но не е направил дупка в черепа.

Дупнишките полицаи все още издирват убиеца на Даниела. Началникът на местното управление на полицията Борислав Динев вчера бе лаконичен в отговора си, като каза: "Работи се усилено". Полицията работи по няколко версии - една от които е убийство от ревност, а друга - имотен спор.

Бабата на Даниела - Ганка Малашевска, е имала апетитни имоти в центъра на града, които е прехвърлила на единствената си внучка. Майката на Даниела Кацарска - Йорданка, е единствено дете на Ганка Малашевска. Цялото богатство, което е притежавала майката на Даниела, щяло да остане като наследство на нея.

Докато полицаите разследват смъртта на Даниела Кацарска, нейният бивш съпруг Евгени Кацарски вчера преди обяд е забелязан да си пие кафето с новата си приятелка Ралица в жк “Бистрица”, с която бъбрели непринудено, в добро настроение. В този квартал Евгени Кацарски има апартамент.

Евгени Кацарски живее с Ралица от село Яхиново, община Дупница. Двамата били голяма любов, докато са били ученици. Но се разделят и Евгени Кацарски се жени за Даниела.

След като живеят 3 години заедно Даниела и Евгени, бракът им се пропуква и подават документи за развод. През това време Евгени Кацарски се връща към ученическата си любов Ралица. Даниела също има нов приятел - колегата й от “Актавис” Слави Томанов.

По времето между двете бракоразводни дела Евгени и Даниела имали спорове за подялбата на имуществото. За новата триетажна къща, която е построена близо до частната болница в Дупница, Даниела е подписала договор със съпруга си още преди строежа - три от апартаментите да бъдат на нея, останалите четири и магазините на партера - на Евгени. Близки до семейството коментират, че Евгени е задлъжнял на комар и искал пари от много дупничани. Даниела му плащала вересиите. И двамата са висшисти.

Погребението на Даниела Кацарска бе насрочено за 15.30 ч. вчера в Кюстендил, тъй като майка й живее и работи там.

Според дупничани, убийството на Даниела Кацарска е поръчково заради имоти и младата жена не е случайна жертва на грабеж.