Въпреки че повечето му колеги са се снимали в актуални българси сериали, актьорът Владо Карамазов упорито отказва да застане зад камерата. Той разкри причините за това свое решение пред "Монитор".

"Не снимам поради доста причини. Бил съм на кастинги и са ми предлагали роли в почти всичките сериали, но не съм стигал до снимачната площадка. Телевизиите имат сбъркан критерий за това какво е професионален актьор и слагат под общ знаменател него, студента от ВИТИЗ и непрофесионалиста.

Когато все пак имаш актьор, който доста голяма част от живота си е жертвал за тази професия, би трябвало отношението към него и заплащането да бъде съвсем различно от това на студентите и непрофесионалните актьори. Остави, че е обидно, но това е и некоректно към самата професия. Опитвам се да обясня на другата страна, а те мислят, че се надувам и се правя на голяма работа.

Винаги, когато кажеш „не", директно влизаш в остри взаимоотношения с хората и това много ме тормози. Договорите, които ми предлагат, са абсолютно неприемливи. Парите, които ми предлагат, са абсолютно неприемливи. Затова отказвам! Снима ми се, важно е за мен да работя пред камера, със съвсем различни хора от тези в театъра. И се надявам това да стане, но не на всяка цена," пояснява актьорът.