На 3-ти март ботевградчанката Руска Томова отишла в офиса на Глобул в Ботевград, за да поднови договора си с компанията. Тогава разбрала, че на нейно име е сключен втори договор за мобилна услуга с нов номер. Картата е била активирана на 30 декември миналата година. При направената проверка се оказало, че договорът е подписан в офиса на Глобул в Кауфланд – Ботевград. Служителят обаче не могъл да обясни какво точно се е случило, тъй като негов колега е обслужил клиента.
Руска Томова е подала сигнал в централния офис на компанията в София. Оттам я уверили, че картата ще бъде спряна незабавно.
„Разбрах, че картата е продадена на млад мъж, който живее в квартал „Север”. Обадих се няколко пъти, за да разбера дали е спряна. През почивните дни номерът беше активен. Едва тази сутрин бе спрян”, каза пред наш репортер Руска Томова. Тя определи случилото се като „злоупотреба с лични данни” и заяви, че ще сезира прокуратурата и полицията.
„Когато разбрах, че от мое име е подписан договор, първата мисъл, която ме връхлетя, бе, че това е дело на хора, които извършват измами по телефона. Затова реших да дам гласност на случая. Хората трябва да бъдат по-внимателни и да отстояват правата си”, каза още Руска Томова.