Според свидетелските показания, компанията на самбиста е употребила не само солидно количество алкохол, но са били и много дрогирани.

„Той искал да разговарят, изпратил вестоносец, а след това сам отишъл на масата на клиента ми. Стефанов отказал подобен диалог, което явно е подразнило Багата и той му е ударил шамар.", заяви Караиванова и допълни, че това е било и повод за мелето в заведението на улица „Граф Игнатиев", пише news.bg

Според нея става въпрос за чисто пиянска свада в 5 часа сутринта. Тя все още не е запозната с резултатите от детектора на лъжата, на който се е подложил подзащитния й в деня, когато се е предал.
„Докато полиция и прокуратура не извършат обективни разследвания, ще има изненади", заяви Караиванова.

Даниел Стефанов - Дъмпела, който е обвинен, че е наръгал самбиста Благой Иванов - Багата остава в ареста. Състав на Софийски апелативен съд потвърди наложената седмица по-рано от градските съдии най-тежка мярка за неотклонение.
На днешното заседание Дъмпела се яви с двама адвокати, но в крайна сметка те не успяха да убедят съдиите за по-лека мярка, за каквато настоя и самия обвиняем.

Решението на апелативните съдии е окончателно и не подлежи на обжалване.

Адвокатката на загубилия делото - Дъмпела е същата, която защитава исканията на фолк певицата Алисия по делото с бащата на детето й Валери Божинов за издръжката на сина им. Валери на първа инстанция спечели процеса.