Не, това не е началото на рекламен клип. Това е мнението на една от посетителките, които започнаха да идват в Музея още със самото отваряне на изложбената зала с подредените гоблени.
Общо 71 са изложените неща в залата на втория етаж.
И наистина, още с влизането в залата , посетителят остава с впечатлението, че се намира в художествена галерия с творбите на великите майстори на четката от всички времена.
Да, това е една великолепна изложба, с великолепни произведения на изкуството, които са изработени не с четката, а с великото търпение на етрополките-гобленарки бод по бод да пренесат през времето своята любов към шиенето на гоблени.
„За тази работа се искат очи” – се изказа друго мнение в залата. Да, така е, наистина, но без любов към работата, без търпението и придирчивостта по време на бродирането, трудно се постига това изящество.
Изложбата е организирана от жените на музея, с творбите на жените-майсторки на гоблена, за жените, по повод на най-женския празник Осми март и ще бъде отворена за посещение до 20 март.
Това време е напълно достатъчно повече хора да се докоснат до изяществото на изкуството да се шият гоблени и най-вече до майсторството на етрополките, които откачиха произведенията си от стените у дома, за да ги покажат на хората.
Това сподели директорката на музея Наталия Савова при откриването на изложбата.