Концептуално USB устройство с формата на флаш памет предлага функции на истински компютър. Kakrika има водонепроницаем корпус със сензорен екран на едната страна и работи под управление на операционна система Sanskritoma OS.



На екрана се извежда информация за съдържанието на файловете в паметта, както и за обема на свободното пространство. Предвидена е възможност за защита на данните, като достъпът до тях става с парола, въвеждана от сензорния екран.

Kakrika разполага с невероятните 120 гигабайта вградена памет. Но това не е пределът на устройството. Наличен е USB порт 3.0 за допълнителна флаш памет.

„Джаджата” може да се включи към компютър, фотоапарат, телефон или таблет. Освен това разполага с модули Wi-Fi и Bluetooth 4.0 за безжично предаване на данни. Kakrika има вградена батерия, която се заражда през USB порта и позволява на устройството да работи автономно.

Макар че все още е дизайнерска концепция, Kakrika вече е достъпно за предварителни поръчки от сайта на производителя, което е знак, че скоро може да се появи комерсиален вариант на устройството. Цената на този етап не се съобщава.