Азис не закъсня с коментар, относно това, че съседна Хърватска го номинира в своя класация, наред с колегите му Цеца, Лепа Брена и Таркан. Той саботира номинацията си с изказване, в което изтъква, че е нареден до световно неизвестни "певачи", визирайки Цеца и останалите топ изпълнители на Балканите.

"Относно хърватската номинация "Най-популярен изпълнител на Балканите" Благодаря ви, братя хървати, вземете си номинацията и наградата и си я заврете отзад!!! Нямам нужда от вашето признание и да бъда слаган под общ знаменател със световно неизвестни "певачи"!

Азис отново напомни за признанието, което получи: "След като Кейти Пери сложи моя песен на стената си в Twitter. След Перез Хилтън, който заяви на целия свят, че Азис е модна икона. След филма за BBC на Майкъл Пейлин за Азис. След покоряването на Русия и филма, който националната руска телевизия направи за Азис...

Мисля, че е най-малкото e нелепо, смешно и жалко да се коментира дори статута и славата на най-разпознаваемото лице в Европа, а именно - Азис! Тук говорим за световна слава!!!
Азис я има и това е неоспорим факт!"