Криминалист от столичното Четвърто РУП задържа и обезвреди въоръжен мъж, нападнал столичанка, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Инцидентът е станал тази сутрин около 6.10 часа на спирката на градския транспорт на бул. „България” в близост до учебно заведение.

Столичанка слязла от автобус, когато изневиделица била нападната в гръб от младеж. Той я ударил по главата, разкървавил й носа и отмъкнал дамската й чанта. Пътниците в автобуса, сред които и служителят на МВР, станали неволни свидетели на инцидента.

Криминалистът действал незабавно – помолил шофьора да отвори вратата и хукнал след извършителя на престъплението, наредил му да спре и се представил. В това време младежът извадил пистолет и го насочил срещу служителя. Той обаче успял да избие оръжието от ръцете му, след което го задържал.

Междувременно шофьорът на автобуса подал сигнал на тел.112 и скоро след това пристигнал полицейски екип от Четвърто районно управление. Оръжието –газов пистолет е иззет.

Извършителят - Х.В. на 21 години от София е задържан в полицията за 24 часа. Той е регистриран и осъждан за хулиганство по чл. 325 от НК.

Образувано е досъдебно производство.