Автобус на "Автобусни превози" - Враца  се е врязал в спирка в ж.к. Дъбника във Враца малко преди 8 часа тази сутрин. При инцидента са пострадали три жени. Рейсът е пътувал по линия №7 от кварталите Кулата и Нефела за Враца.  

На спирката 55-годишният водач е закачил бордюра и е изгубил контрол върху превозното средство, вследствие на което се е блъснал в стълб.

При удара са ранени три жени, които са очаквали автобуса. 33-годишна жена е приета в реанимацията на врачанската болница в тежко състояние, с опасност за живота, със счупени ребра. Предстои операция, уточни дежурният лекар от Спешно приемно отделение.

Друга от жените е с комоцио и е настанена в хирургията. Третата пострадала е прегледана и освободена. Ранени от пътуващите в автобуса няма. Шофьорът е изпробван за алкохол, тестът е отрицателен. Работата по изясняване причините за инцидента продължава.

Двама са загинали при 21 пътни произшествия, станали в у нас през последното денонощие, съобщиха от пресцентъра на МВР. При катастрофи в страната са ранени 23-ма души, като за живота на трима от тях има опасност.

Само в София през последните 24 часа са регистрирани 82 леки и три тежки пътни злополуки. Пострадали са трима души.

От началото на годината досега в страната са станали 3746 катастрофи, при които са загинали 452 души, сочи статистиката на МВР. От началото на този месец жертвите при пътните произшествия са 25.