Висши чиновници в енергетиката вече треперят заради предстоящи мащабни рокади в мегаминистерството на икономиката, енергетиката и туризма.

Промените ще бъдат направени веднага след като бъдещият министър Делян Добрев се закълне в парламента в сряда, научи "Стандарт" от изпълкома на ГЕРБ. Наследникът на Трайчо Трайков е получил картбланш от премиера Бойко Борисов да сменя зам.-министри и шефове на енергийните дружества, които са под шапката на ведомството.

Става дума за всички компании, част от Българския енергиен холдинг. Борисов обяснил пред Добрев, че не е поемал пред никого никакви ангажименти и е напълно свободен да работи спокойно и така, че да се опази доброто име на властта, разказаха присъствали на разговора.

В първото си изявление номинираният за министър Добрев бе категоричен, че няма да има структурни промени в ресора му. "Да разделяме министерства и да създаваме агенции отнема много време. Трябва да се съсредоточим от първия ден в решаване на проблемите и в подкрепа на бизнеса", посочи той.