Единственият правилен ход е да се смени някой, който не си върши работата. Слагам млади министри, защото старите са от ДС. Има мораториум върху заменките. Това каза министър-председателят Бойко Борисов в предаването „Насреща Люба Кулезич” по TV7.

Попитан  от водещата дали има натиск върху него, за да бъде сменен Трайчо Трайков, той каза, че това не е възможно.

Премиерът заяви още, че България няма да прави българо-руска АЕЦ по времето на това правителство. „Има варианти, ако иска президента - да бъде направен мораториум както за шистовия газ, но българо-руска централа няма да има.  Когато става въпрос за проекта „Белене” от Запад нашите партньори казват, че няма ясна диверсивикация на този „проект”. Да, преди три години казах, че ще има централа там, защото когато има платени над 1 милиард лева от джоба на българския  данъкоплатец - няма как да излезеш и с лека ръка да кажеш, че няма да се стои”, категоричен бе Борисов.

На въпрос какво става със заменките, премиерът отговори, че има мораториум над тях. "На местата, където са извършени заменки – няма една сложена тухла", категоричен е Борисов. Бившият кмет на София и народен представител Александър Какарачанов му посочи, че от половин година има закон за заменките, който е внесен в Парламента от него  и чрез  който те могат да се върнат на държавата.

Борисов е на мнение, че единственият правилния ход е да смени някой, който не си върши работата. Той каза, че ако сложи стари министри - те ще са от Държавна сигурност. Младите министри са завършили в чужбина и имат по две-три висши образования, добави още министър-председателят.

Запитан  за цените на яйцата, Борисов коментира с думите: "Не съм ходил по магазините. За това имам достатъчно хора, които да отидат и да намалят цената на яйцата с 0,15 - 0,20 лв.". По думите му всяка година правителството с парите на данъкоплатците дотира даден вид производства в селското стопанство. Той се закани, че кабинетът може да вземе решение следващата година да даде тези пари на други области като науката, спортът, културата.

„Тези производители, които получават тези бонуси от държавата всяка година, за благодарност „не могат” да вдигат цените нито на яйцата по Великден, нито на агнешкото, нито на рибата по Никулден. Във веригите можем да проследим цената от производителя по фактура до цената във веригата. И тази разлика, ако е голяма, има агенти, които трябва да се справят”, каза още той.