Предлага ни се някаква нова форма на управление – партийните лидери да стоят като в Тройната коалиция – някакъв съвет - горе в планините или в някоя резиденция в полите на Витоша, а някакви марионетки тук да играят ролята на премиери и министри. Това каза премиерът в оставка Бойко Борисов на заседание на Министерски съвет.

„Това ни предлага Станишев. Това го направи Доган преди няколко години и си управляваше оттам Тройната коалиция. Тогава Станишев беше сред изпълнителите”, каза Борисов. Тогава Доган и Царя го правеха, той беше индианецът долу”, каза Борисов. Явно сега му се иска да е на тръстиката и затова предлага друг вариант – партийните лидери само да са лидери, да излъчват някого, който да го бият с камъни заради непопулярните реформи и мерки и така да се съхраняват, каза Борисов.

Цветанов да каже, че Господ разполага със здравето на хората, народът – с това кой трябва да управлява, така че – ние направихме това, което можахме, сигурно много неща не сме направили, каза той.

Аз не се меся изобщо в създаването на служебно правителство по никакъв начин, каза още премиерът в оставка. "Това съм го заявил и на президента дори. Само единственият ми ангажимент е, ако някой в администрацията, която ние сме назначили в министерствата – да не ги караме да не ги караме насила да напускат", каза той.

Нека да съдят по делата и за едните, и за другите, и за третите. Понеже предполагам, че никой от вас няма да остане министър, но ако пожелае – не ги принуждавайте зам.-министрите да напускат. Който иска да остане, ако го поканят, разбира се. Иначе да са готови и те с оставките, както и областните управители, заяви Бойко Борисов.

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) ще вземе днес решение за намаление на цената на тока със 7 или 8%. ДКЕВР, днес до 15.00 ч., ще имат решение за - някъде 7 - 8%. Това ни беше ангажимент. „Дано го вземат като решение днес – да сме го изпълнили. Пътната агенция – никакво отстъпление по качеството, да не направят беля - сега 1 - 2 месеца някъде, да възникне проблем, каза още Борисов. „Ще ги държим след това отговорни", заяви министър-председателят в оставка.

„Видяхте, че и всички тези умишлено направени маньоври, че контролираме медиите, се оказаха също активно мероприятие, така че и това стана ясно”, заяви Борисов.