"Нещастен опит за дубликат!". С тези думи лидерът на "Атака" Волен Сидеров определи учредяването на нова партия от Капка Сидерова и Димитър Стоянов, предаде Дарик. Сидеров беше категоричен, че нито една общинска структура не е заявила желание да се оттегли от „Атака”.

"Предатели и ренегати не могат да създадат нищо ново, аз нищо ново не виждам, това е опит да бъда дублиран", добави лидерът на националисти. Той посочи, че няма депутати, които да искат  да напуснат „Атака”.

Евродепутатът Димитър Стоянов и народните представители Борислав Стоянов, Валентин Николов, Димитър Карбов, Огнян Тетимов и Петър Хлебаров подадоха заявления за напускане на "Атака", заедно с общински съветници и структури на партията в страната.

„Това наше решение взехме заедно след месеци разговори с активисти и граждани, разочаровани от политиката на „Атака”, които искат запазване на патриотичната идея и борбата за националните интереси на България”, се казва в съобщение на екипа на Димитър Стоянов, разпространено до медиите.