Наскоро финансовият министър Симеон Дянков обяви, че България е излязла от рецесията, въпреки че народът едва ли е разбрал нещо от това. Очаквам обаче съвсем скоро същият вицепремиер да изригне с новината, че страната ни не само вече е напуснала световната криза, но е изпреварила по жизнен стандарт Люксембург.


За целта е необходимо всички да повярват в държавната директива, според която Левски ще запише 14 или 15 поредни победи тази пролет. Тези, които смятат, че това не е така, вероятно вече съжаляват дълбоко, защото останалите вече хвърлят каскети във въздуха от радост и пиянството на народа от 1994-та година е само бледа репетиция на това, което ще става през пролетта на 2012 година.


В сряда цяла България можеше да изкара много лесни пари. Букмейкърите щедро предлагаха коефициент от 1.40-1.45 за победа на Левски над Славия. Тоест, залагате 10 хиляди лева и след 90 минути получавате обратно 14 500 лева. Има ли по-лесни пари изобщо някъде по света. Може ли населението на някоя страна в ЕС, че дори и извън границите на Европа да се похвали, че държавата с директива предоставя такива лихви на вложителите. Внасяш 100 хиляди лева за два часа и ти дават 45 процента лихва! Ето това е животът, щракай си с пръсти и бегом в кръчмата да почерпиш.


Това обаче не е всичко. Според тези, които се видели с очите си проекта на държавата, следват още разходки на синята футболна машина на Николай Костов. Враца, Монтана и „Овча купел“ са само стречинг за разгряване.


Още на 29 март България вече ще е с крак и половина извън кризата, защото Левски гостува на Литекс, когато букмейкърите ще предоставят възможност поне за удвояване на залозите на народа. След като е ясно, че сините ще победят и там, всеки съвсем легално и законно може да се възползва от коефициент поне 2.00, тоест залагаш си апартамента и след 90 минути вече имаш два апартамента и с наема на втория вече си скъсал с мизерията.


Ако приемем, че на 29 март банковата система в България не се срине из основи и все пак запази някаква стабилност, то на 2 април вече в банките ни няма да остане и една стотинка, защото Левски посреща Лудогорец. Добрите букмейкъри отново ще сложат на масата офертата за удвояване на парите. Значи двата апартамента само за 90 минути ще се превърнат в четири. Вие си оставате да си живеете в единия, трите си ги оставате за отдаване под наем и може да изкарате остатъка от живота си на топло на някой от многото гръцки острови.


Колко било лесно само! Ако някой е очаквал, че държавата ще подобри живота на народа с една футболна директива… Виждате ли зад кой храст се криел заекът. Затова няма смисъл повече да говорим за спортно-технически елементи.


А ако някой нещо се отплесне с голямото пролетно черпене и го закъса с парите, идват и други лесни пари. На 27 април Левски ще играе мачле с ЦСКА, което Стойчо Младенов отдавна е отписал. Една лихва от 100 процента отново ще възстанови авоарите на българското население.


А навръх Георгьовден вече всичко ще е извън контрол, защото Левски ще мине на парад през „Лаута“, където отново държавната директива ще подари на хората коефициент от поне 2.00, тоест пак лихва от 100 процента за срочен влог от 2 часа.


И така, уважаеми читатели, ако и вие вярвате на небивалиците за декрет от високите етажи на държавата, забогатейте законно, скъсайте с кризата и през лятото обиколете света, дори може да минете на онзи плаж в Катар, където всички се пекоха, но само министър Трайков изгоря. Така е, който не спазва държавната директива.