До 13.00 часа най-късно днес работниците от „Горубсо-Мадан” ще си получат парите по сметките. Тава каза министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев, в предаването „Седмицата” по Дарик радио.

Вече са направени ведомостите за заплатите. Новият собственик Николай Вълканов превежда парите в момента от Първа инвестиционна банка в ДСК и СИБанк, където са сметките на хората, които работят там. Министърът каза, че Николай Вълканов е купил дружеството „Горубсо-Мадан” с активите и пасивите.

„Това е най-доброто решение, защото ако беше се стигнало 18-20 дни до отнемане на концесията ние нямаше да спрем процедурата без да се разреши въпросът със заплатите и осигуровките на хората. Дотогава хората имаше опасност дори и година без работа”, каза Добрев.

Той беше категоричен, че оттук нататък държавата няма да дава концесии на концесионери, които не са доказали, че са достатъчно отговорни. След необходима промяна в закона вече държавата няма да се разглежда и да дава концесии на физически и юридически лица, които в миналото са обявявали несъстоятелност или имат задължения за данъци и осигуровки, каза още министър Делян Добрев.