В малкия салон на читалище „Христо Ботев” се състоя спектакълът „Любов, пламък бял” с участието на актьора Симеон Владов и композитора Росалин Наков. В продължение на час двамата приковаха вниманието на публиката, сред която преобладаваха дамите, със стихове от българска и световна любовна лирика, музикални теми и песни от филми, мюзикъли и авторска инструментална музика.

Актьорът Симеон Владов е от Ботевград. Той е един от най-известните и любими гласове в телевизионния и радио ефир. Глас е на радио N-JOY. Носител е на наградата „Икар” в категория „Златен глас”. Първият филм, за които дава гласа си, е „Ловци на духове”. В него озвучава Дан Акройд, изпълняващ ролята на д-р Реймънд Стенц.   

Росалин Наков е известен композитор и пианист. Носител е на редица престижни награди от български и международни конкурси, между които: голямата награда на конкурса „Бургас и морето”, „Златният Орфей” и др.
Неговите песни са включени в репертоара на едни от най-известните поп-изпълнители: Орлин Горанов, Васил Петров, Маргарита Хранова, Кристина Димитрова, Белослава, група „Сигнал” и много други. Автор е  на музика за телевизионни и театрални продукции.

Представянето на спектакъла „Любов, пламък бял” бе осъществено в Ботевград благодарение на ръководството и учителския колектив на ПМГ „Акад.проф.д-р „Асен Златаров”. Проявата е част от богатата програма на гимназията, посветена на нейния 100-годишен юбилей през тази година.
Спектакълът събра бивши и настоящи учители и възпитаници на учебното заведение. В непринуден разговор те имаха възможност да споделят незабравими спомени от ученическите години. Водещите Ваня и Кристиян живо се интересуваха от живота в училище преди те да станат гимназисти и от мнението на присъстващите за образователната система в момента. Първа на въпросите на учениците отговори една от най-обичаните учителки в Ботевград – Николина Тошева. „Имах големия късмет да завърша ботевградската гимназия и да стана учителка през 1942 г. Работех с дълбоко чувство на отговорност. Тревожех се за моите ученици, защото те идваха пеша от Врачеш, Литаково, Скравена и другите села до гимназията в града. Тези деца бяха жадни за знания. Трябва да ви кажа, че провален ученик от нашата гимназия няма. Това ме удовлетворява”, сподели учителката по история. Николина Тошева благодари на ръководството на гимназията за спектакъла и пожела на учениците да учат български език.
Последваха изказвания и пожелания от Симеонка Влайкова, Ирен Панчева, Мая Гайдарова, Симеон Владов, адв. Зоя Багелейска, арх.Дора Николова и други бивши учители и възпитаници на Златаровската гимназия.
Вечерта завърши с празничен коктейл за всички гости.

"През месец май ще се състои друга среща с учители и възпитаници на ПМГ „Акад.проф.д-р Асен Златаров”, която ще събере широк кръг от дейци в сферата на духовността, науката, културата и изкуството", съобщи директорът на гимназията Даниела Колева. Тя допълни, че прояви от юбилейната програма на училището ще има всеки месец, а заключителният концерт ще се проведе през ноември.