Премиерът Бойко Борисов не си е платил здравната осигуровка за октомври 2005 г. Справката с липсващата вноска за един месец бе разпространена във Facebook на 24 март и показва здравноосигурителния статус на министър-председателя към 18 март тази година.

Минути по-късно в мрежата се появи и справка за новия икономически министър Делян Добрев, който пък е пропуснал плащане през юни 2002 г.

"Я, гиди, гиди на кого ще вземем личната карта", пита авторът на публикациите.

Поводът за появилите се Facebook проверки с осигурителните вноски на властта е предложението на новия доктор № 1 на държавата Десислава Атанасова. Тя поиска българите, които не плащат здравни вноски, да бъдат лишени от редица административни услуги, като например издаване на лична карта. Така няма да могат да получават и социалните си помощи, обясни идеята си Атанасова. Здравният министър допълни, че е предлагала това и като депутат от ГЕРБ и сега ще поднови дебата. Да я видим сега "тежката артилерия", е друг злорадстващ коментар.

"Бързо го махай, че ще те обвинят за разпространение на лични данни", коментира публикацията с осигурителния статус на Борисов, която съдържа и ЕГН, запозната със законите фейсбукърка. "Да си плати, иначе ниц лична карта", шегуват се други