Горско стопанство – Ботевград има възможност да предостави безплатно фиданки на граждани. Дръвчетата са с дължина между 1 и 2 метра и са подходящи за засаждане в паркови и междублокови пространства. От община Ботевград са заявили 300 фиданки, съобщи директорът на Горското Веселин Нинов. Той информира, че през Седмицата на гората, която започва от днес, ще бъдат извършени залесителни мероприятия в детските градини „Звънче” и „Слънце” и в района на Урвишка поляна, където служителите на Горско стопанство – Ботевград ще отбележат празника.
Тази година Седмицата на гората преминава под мотото „Гората за децата”. Традиционната инициатива бе открита официално днес в парка Врачански Балкан. Министърът на околната среда и водите Нона Караджова и министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов откриха обновен горски дом на стойност 500 000 лева. Средствата са предоставени по проект към Оперативна програма „Околна среда”.
На откриването присъстваха председателят на Комисията по земеделие и гори Десислава Танева, шефовете на шестте горски предприятия, директори на горски стопанство, сред които беше и Веселин Нинов.