40-годишен благоевградски бизнесмен е прострелян в София, съобщиха от пресцентъра на МВР.  Според полицията застреляният Йордан Динов е криминално проявен.

Сигнал за извършеното престъпление е подаден към 10.00 часа тази сутрин на тел. 112. Мъжът лежал в безпомощно състояние на ъгъла на улиците „Будапеща” и „Кирил и Методий”.

На място пристигнали екипи от столичната дирекция, Пето районно управление и линейка от Спешна медицинска помощ. Състоянието на мъжа било критично и независимо от оказаната първоначална помощ, на път за болницата той починал.

Установена е самоличността му – 40-годишен благоевградчанин, който бил в София без адресна регистрация, регистриран в полицията за незаконен хазарт.

И в момента продължава първоначалният оглед на място. Случаят е поет от криминалисти от сектор „Престъпления против личността” и колегите им от столичното Пето районно управление.

Близо 40 000 лева са намерени в убития. Освен голямата сума пари, той е носел един айфон и два таблета. Полицията издирва свидетели на стрелбата, каза шефът на СДВР старши комисар Валери Йорданов.

Открит е и човекът, който е подал сигнал за стрелбата - той също ще бъде разпитан. Полицията издирва камери в района, които ще бъдат прегледани, за да се установи дали е заснето престъплението, каза старши комисар Валери Йорданов.

40-годишният Йордан Динов е син на акушер-гинеколога д-р Петър Динов. Динов-младши бе уличен в престъпното деяние през 2004 година, отбелязва Дарик. Тогава служители на Регионалното звено за борба с организираната престъпност в Благоевград разбиха мрежата за извършване на нелегални залози за футболни мачове в няколко международни букмейкърски къщи.

Сървърът, през който са правени паричните траншове за залагания и изплащане на печалби на черно, бе инсталиран в библиотеката на Американския университет, където Йордан Динов е работил към инкриминирания момент.

В хода на наказателното производство, което се проточи повече от пет години, на два пъти бе преквалифицирано деянието на Йордан Динов в схемата за "черно тото". В последния обвинителен акт Динов бе привлечен като организатор на хазартни игри и получаване на съответни комисионни.