Някои от най-старите и популярни сайтове се използват от кибер престъпници за разпространение на зарази, сочи скорошно изследване на Barracuda Labs.
    

58 от сайтовете в топ 25 000 на Alexa крият в себе си зловреден код, който се зарежда на компютрите на потребителите. Потенциалните жертви на подобни програми се оценяват на милиони всеки ден.

Най-популярните според Alexa сайтове са бълвали зарази 23 дни през февруари, или 79% от времето. Това означава, че проблемът не e случаен, а постоянно явление.

Същевременно, потребителите вярват, че старите сайтове са по-безопасни от новите им конкуренти, установява проучването на Barracuda, което всъщност опровергава това разпространено мнение. Посочва се също така, че разпространението на зловреден код понижава рейтинга и намалява стойността на сайтовете.

Над 97% от сайтовете, използвани за разпространение на зловреден код, функционират поне от една година. Това означава, че хакерите използват стабилни и вече утвърдени сайтове за провеждане на своите кампании.