ОУ „Васил Левски” е домакин на фестивал на талантите – втора част, и спортни състезания. Проявата е посветена на предстоящите пролетни празници. Участниците – деца и ученици от общинските детски и учебни заведения ще пеят, ще танцуват и ще мерят сили в турнири по тенис на маса, плуване и други спортове. Фестивалът няма конкурсен характер. За всеки участник ще има по пакет с лакомства и грамота.
Фестивалът на талантите се провежда по проект „Икономика на бъдещето” на сдружение „Разнообразни и равни”. Финансирането е осигурено от фондация „Америка за България”.
На откриването на фестивала присъстваха: Сара Перин - директор на програма „Социални дейности” към фондация „Америка за България”, Радостин Манов – председател на сдружение „Разнообразни и равни”, Христо Андреев - началник на Регионален инспекторат по образование, Йорданка Лалчева – председател на ОбС, Цеца Иванова – секретар на общината, Веселка Божкова, главен експерт "Култура", Янка Ганчева, главен експерт "Образование", Радослав Христов, главен експерт „Интеграция на етносите” при община Ботевград, Петко Маринов, директор на ОУ „Васил Левски” и други.
Приветствие към участниците на фестивала поднесе Сара Перин. „Много се радвам, че съм тук днес. Фондация „Америка за България” от две години подкрепя инициативи в Ботевград, свързани с образованието. Защото ние също вярваме, че бъдещето зависи от доброто образование. Щастлива съм да видя, че толкова много деца ще участват в днешния фестивал”, каза тя.
Участниците бяха поздравени и от началника на Регионалния инспекторат. ”Удоволствие е за мен да присъствам на Фестивала на талантите. Преди да дойда в училището, посетих изложбата в читалище "Христо Ботев" и се уверих във вашите способности. От името на Министерството на образованието, младежта и науката ви поздравявам за участието в проекта и ви пожелавам много настроение”, каза Христо Андреев”.